LES REINES TUDOR Anna Bolena

Iniciem 3 setmanes de posts dedicats a les reines Tudor. La primera òpera que us comentaré, serà ANNA BOLENA de Gaetano Donizetti 🇮🇹 anar a l’enllaç. #CURIOSITAT G. Donizetti 🇮🇹, junt amb Gioachinno Rossini 🇮🇹 anar a l’enllaç i Vicenzo Bellini 🇮🇹 anar a l’enllaç, seran els grans dominadors del gènere operístic a Itàlia 🇮🇹, abans de la irrupció de G. Verdi 🇮🇹 el primer terç del S.XIX. El post d’avui arrenca amb l’espectacular concertant del final del primer acte “Ah! segnata è la mia sorte” Literal ➡️ ‘He segellat el meu destí’. Concertant, és un fragment de l’òpera en que tots els solistes i el cor canten plegats.

#CURIOSITAT Anna Bolena va ser la segona esposa d’Enric VIII, va morir decapitada ja que tampoc li va donar un fill baró, com ell pretenia. Però això és història. Tornem a la part musical, les exigències vocals d’aquest paper són moltes i el tipus de veu que necessitem per interpretar el paper d’Anna Bolena, ha de ser la d’una soprano lírica amb una veu robusta i que pugui afrontar diverses coloratures. A la gran diva del S.XXI Anna Netrebko 🇳🇱, aquestes característiques li van com anell al dit. Us proposo llegir aquest article que escriu el periodista musical Arturo Reverter on ens parla de les característiques tècniques d’aquesta extraordinària cantant. anar a l’enllaç Us convido a escoltar una de les àries que canta Anna Bolena “Al dolce guidami” ➡️ Literal ‘Condueix-me al final’. anar a l’enllaç. Completen el triangle de solistes, Enric VIII (baix) 👑 i Giovanna Seymour (mezzo-soprano), dama de companyia d’Anna i propera reina d’Anglaterra 🇬🇧. Us suggereixo llegir aquest article de la revista digital Melómano, on s’analitza l’òpera anar a l’enllaç També us proposo escoltar el dúo entre Giovanna Seymour (Elina Garanaca-Mezzosoprano-Letònia) i Anna Bolena (Anna Netrebko-Soprano 🇳🇱) ”Dio che mi ve de in core” ➡️ Literal ‘Déu que m’estàs veient dins del meu cor’ anar a l’enllaç i el concertant del final de l’acte primer anar a l’enllaç. Per els més agoserats us proposo escoltar l’òpera sencera en una producció del 2016 de la Staatsoper de Wien 🇦🇹, amb Ildebrando d’Argangelo 🇮🇹, Elina Garanca i Anna Netrebko 🇳🇱 anar a l’enllaç Bona setmana.


LAS REINAS TUDOR - Ana Bolena
Iniciamos 3 semanas de posts dedicados a las reinas Tudor. La primera ópera que os comentaré, será ANA BOLENA de Gaetano Donizetti 🇮🇹  ir al enlace #CURIOSIDAD G. Donizetti 🇮🇹, junto con Gioachinno Rossini 🇮🇹 ir al enlace 🇮🇹 ir al enlace, seran los grandes dominadores del género operístico en Itàlia 🇮🇹, antes de la irrupción de G. Verdi 🇮🇹 en el primer tercio del S.XIX. El post de hoy arranca con el espectacular concertante del final del primer acto “Ah! segnata è la mia sorte” Literal ➡️ ‘He sellado mi destino’. Concertante, es el fragmento de la ópera, en que todos los solistas y el coro cantan juntos. #CURIOSIDAD Ana Bolena fue la segunda mujer de Enrique VIII, murió decapitada al no darle un hijo barón, com el pretendía. Pero esto es historia. Volvemos a la parte musical, las exigencias vocales de este papel son muchas y el tipo de voz que necesitamos para interpretar el papel de Ana Bolena, ha de ser la de una soprano lírica con una voz robusta y que pueda afrontar diversas coloraturas. A la gran diva del S.XXI Anna Netrebko 🇳🇱, estas características le van com anillo al dedo. Os propongo leer este artículo que escribe el periodista musical Arturo Reverter donde nos habla de las características técnicas de esta extraordinaria cantante. ir al enlace Os invito a escuchar una de las arias que canta Ana Bolena “Al dolce guidami” ➡️ Literal ‘Condúceme hasta el final’. ir al enlace. Completan el triangulo de solistas, Enrique VIII (bajo) 👑 y Giovanna Seymour (mezzo-soprano), dama de compañía de Ana y próxima reina de Inglaterra 🇬🇧. Os suguiero leer este artículo de la revista digital Melómano, donde se analiza la ópera ir al enlace. Os propongo escuchar el duo entre Giovanna Seymour (Elina Garanaca-Mezzosoprano-Letònia) y Ana Bolena (Anna Netrebko-Soprano 🇳🇱) ”Dio che mi ve de in core” ➡️ Literal ‘Dios que me estás viendo dentro de mi corazón’ ir al enlace y el concertante del final del acto primero  ir al enlace. Para los más atrevidos os propongo escuchar la ópera entera en una producción del 2016 de la Staatsoper de Wien 🇦🇹, con Ildebrando d’Argangelo 🇮🇹, Elina Garanca y Anna Netrebko 🇳🇱 ir al enlace. Feliz semana.