AIDA · Gloria All’egitto

AIDA de Giuseppe Verdi 🇮🇹 anar a l’enllaç és una òpera que ens situa en l’antic Egipte 🇪🇬. La seva música ens transporta a viure a prop de les piràmides, dels faraons, del desert i del Nil. També ens parla de les febleses humanes, de venjances, d’amors i desamors. Per què he triat parlar-vos d’AIDA? Doncs, perquè a banda que m’agrada la seva música i la seva història, estem davant d’una producció musical èpica, amb exèrcits a cavall, batalles, guerrers i espases.

Soc fan incondicional de la sèrie “VÍKINGS” 🇩🇰 i algunes situacions i moments m’hi fan pensar. Hem començat amb la gran Marxa Triomfal que tanca el primer acte de l’òpera, moment en què el Faraó nomena cap del seu exèrcit en la batalla a Radamés, enamorat perdudament d’Aida, la nostra protagonista, esclava d’Amneris i filla del Rei d’Etiòpia , en guerra amb els egipcis. Comencem el relat de l’òpera amb l’ària “Celeste Aida” Celistial Aida. Radamés descriu la bellesa de la dona que estima, Aida. Hi ho fa així: anar a l’enllaç. Un cop acaba aquesta ària, entra Amneris, filla del Faraó, que estima a qualsevol preu Radamés, però que no és corresposta per ell i, no obstant això, li tira la canya, com diríem avui en dia. L’escena acaba amb l’entrada sobtada d’Amneris, que es converteix en un diàleg a tres bandes, entre l’amor que sent Radamés, la possessió que pretén Amneris i la timidesa i sentiment envers Radamés que sent Aida. I sona així: anar a l’enllaç. Aquest trio precisament és el que desemboca en la Marxa Triomfal que hem escoltat a l’inici. #CURIOSITAT G. Verdi 🇮🇹 escriu Aida per encàrrec del govern egipci 🇪🇬 per dos motius. La inauguració del Canal de Suez i la inauguració del Teatre de l’Òpera d’El Caire. L’estrena de l’òpera s’ha d’ajornar degut a les obres del nou teatre. Finalment, el 24 de desembre de 1871, es produeix la tan esperada estrena en el Khedivial Opera House d’El Caire. Com sempre us dic darrerament i per als més agosarats, us proposo d’escoltar l’òpera sencera anar a l’enllaç .Una producció de la Royal Opéra Wallonie de Liege 🇹🇩


AIDA de Giuseppe Verdi 🇮🇹 ir al enlace es una ópera que nos situa en el antiguo Egipto 🇪🇬. Su música nos transporta a vivir cerca de, las pirámides, de sus faraones, del desierto y del Nilo. También nos habla de las debilidades humanas, de venganzas y desamores. Por que he escogido hablaros de AIDA?. Pues por que a parte de que me gusta su música y su historia, estamos enfrente de una producción epica, con ejércitos a caballo, guerras y espadas. Soy fan incondicional de la serie “VÍKINGS” 🇩🇰 i y algunas situaciones y momentos me recuerdan la serie. Hemos empezado con la Gran Marcha Triunfal, que cierra el primer acto de la ópera, momento en que el Faraón elige como capitán de su ejercito en la batalla contra los etíopes a Radamés, enamorado perdidamente de Aida, nuestra protagonista e hija del rey de Etiopía, esclava de Amneris, hija del Faraón. Empezamos el relato de la ópera con el aria “Celeste Aida” ‘Celistial Aida’. Radamés describe la belleza de la mujer que ama, Aida. Y lo hace así: ir al enlace. Una vez terminada esta aria, entra Amneris, que quiere a cualquier precio a Radamés, pero que no es correspondida por él. No obstante, le tira los tejos, como diríamos hoy en día. La escena termina con la entrada de Aida y se convierte en un dialogo a tres, el amor que siente Radamés, la posesión de Amneris y la candida timidez de Aida. I suena así: ir al enlace. Este trio precisamente es el que desemboca en la Gran Marcha Triunfal, que hemos escuchado al principio. #CURIOSIDAD G. Verdi 🇮🇹 escribe AIDA por encargo del gobierno egipcio 🇪🇬 por dos motivos. La inauguración del Canal de Suez y la inauguración del Teatro de la Ópera de El Cairo. El estreno debe posponerse debido a las obras en el nuevo teatro. Finalmente, el 24 de diciembre de 1871, se produce el tan esperado estreno en el Khedivial Opera House de El Cairo. Como os digo últimamente y para los más atrevidos, os propongo escuchar la ópera entera ir al enlace. Una producción de la Royal Opéra Wallonie de Liege 🇹🇩