TOSCA

Tosca és un òpera en tres actes de Giacomo Puccini 🇮🇹 anar a l’enllaç sobre un llibret en italià de Luigi Illica 🇮🇹 i Giuseppe Giacosa 🇮🇹 anar a l’enllaç, basat en el drama “LA TOSCA” de Victorien Sardou 🇫🇷 anar a l’enllaç, que va ser estrenat en el Teatro Constanzi de Roma, el 14 de gener de 1900. Iniciem el post d’avui amb un dels fragments més impactants de l’obra, el “TE DEUM” que canta el Baró Scarpia, en una producció de la Royal Opera House, Covent Garden de Londres 🇬🇧 interpretat per Sir Bryn Terfel 🇬🇧.

L’acció transcorre a Roma pel voltants de l’any 1800, on la opressió papal exercida per la Policia borbònica va ser titànica i opressiva. Els llocs en que succeeixen els fets són reals i existeixen. En el primer acte ens situem a l’església de Sant’Andrea della Valle, en el segon en el Palau Farnese i en el tercer en el Castel Sant’Angelo. Tots situats a Roma i visitables. # CURIOSITAT, Estem davant d’una òpera verista, moviment del que ja n’hem parlat en anteriors posts #CURIOSITAT l’òpera transcorre en menys de 48 hores i els fets narrats, ens situen en la Roma de principis dels SXIX, en el marc corrupte, de fons religiós i polític,d’aquella ciutat papal. L’argument ens explica com Mario Cavaradossi enamorat de Floria Tosca, està pintant una Madonna (Verge) a l’església de Sant’Andrea della Valle, que li recorda a la seva estimada Floria Tosca, famosa cantant que entra a la capella. El Baró Scarpia, cap de la Policia Borbònica a Roma empresona Cavaradossi, torturan-lo per esbrinar on s’amaga el fugitiu Ancelotti. Tosca intercedeix davant Scarpia per el seu estimat Cavaradossi, oferint el seu cos a la luxuria de Scarpia a canvi de fingir l’afusellament de Cavaradossi. Un cop Tosca aconsegueix un salconduit, mata a Scarpia salvant el seu honor. Es reuneix a la presó amb el seu estimat, explicant-li que durant el seu afusellament la munició no portarà foc real, sino salves, però no és així i Cavaradossi mort en braços de la seva estimada. També us proposo escoltar tres moments importants d’aquesta òpera. L’ària “Recòndita armonia”, del primer acte on Cavaradossi està pintant la Madonna, en una producció de l’òpera d’Oviedo, en la que hi vaig participar. Ens l’interpreta l’Arturo Chacón 🇲🇽. Tenor Mexicà amb grans recursos cannors anar a l’enllaç. També podeu escoltar la famosa ària de Tosca “Vissi d’arte” del segon acte, interpretada per Angela Gheorgiu 🇹🇩, una de les cantants de referencia en aquest rol anar a l’enllaç. També us proposo escoltar l’ària de Cavaradossi del tercer acte, just abans del seu afusellament “E lucevan le stelle”, coneguda popularment com “Adios a la vida” que ens canta Pavarotti 🇮🇹 anar a l’enllaç. Els més agoserats podeu escoltar l’òpera sencera, en una producció del Covent Garden de Londres 🇬🇧 anar a l’enllaç amb Kauffman 🇩🇪, Gheorgiu 🇹🇩 i Terfel 🇬🇧. Bon diumenge.


Tosca es una ópera en tres actos de Giacomo Puccini 🇮🇹 ir al enlace sobre un libreto en italiano de Luigi Illica 🇮🇹 y Giuseppe Giacosa 🇮🇹 ir al enlace, basado en el drama “LA TOSCA” de Victorien Sardou 🇫🇷 ir al enlace, que fue estrenado en el Teatro Constanzi de Roma, el 14 de enero de 1900. Iniciamos el post de hoy con uno de los fragmentos más impactantes de la obra, el “TE DEUM” que canta el Barón Scarpia, en una producción de la Royal Opera House, Covent Garden de Londres 🇬🇧 interpretado por Sir Bryn Terfel 🇬🇧. La acción transcurre en Roma por los alrededores del año 1800, donde la opresión papal ejercida por la Policía borbónica fue titánica y opresiva. Los lugares en que suceden los hechos son reales y existen. En el primer acto nos situamos en la iglesia de Sant’Andrea della Valle, en el segundo en el Palacio Farnese y en el tercero en el Castillo Sant’Angelo. Todos situados en Roma y visitables. #CURIOSIDAD, Estamos ante una ópera verista, movimiento del que ya hemos hablado en anteriores posts #CURIOSIDAD la ópera transcurre en menos de 48 horas y los hechos narrados, nos sitúan en la Roma de principios de SXIX, en el marco corrupto, de fondo religioso y político, de aquella ciudad papal. El argumento nos explica como Mario Cavaradossi enamorado de Floria Tosca, está pintando una Madonna (Virgen) en la iglesia de Sant’Andrea della Valle, que le recuerda a su amada Floria Tosca, famosa cantante que entra en la capilla. El Barón Scarpia, jefe de la Policía Borbónica en Roma aprisiona a Cavaradossi, lo torturan para averiguar dónde se esconde el fugitivo Ancelotti. Tosca intercede ante Scarpia para su amado Cavaradossi, ofreciendo su cuerpo a la lujuria de Scarpia a cambio de fingir el fusilamiento de Cavaradossi. Una vez Tosca consigue un salvoconducto, mata a Scarpia salvando su honor. Se reúne en prisión con su amado, explicándole que durante su fusilamiento la munición no llevará fuego real, sino salvas, pero no es así y Cavaradossi muere en brazos de su amada. También os propongo escuchar tres momentos importantes de esta ópera. El aria "Recóndita armonía", del primer acto donde Cavaradossi está pintando la Madonna, en una producción de la ópera de Oviedo, en la que participé. Nos lo interpreta Arturo Chacón 🇲🇽. Tenor Mejicano con grandes recursos cannors ir al enlace. También podeis escuchar la famosa area de Tosca “Vissi d’arte” del segundo acto, interpretada por Angela Gheorgiu 🇹🇩, una de les cantantes de referéncia en este rol ir al enlace. También os propongo escuchar la area de Cavaradossi del tercer acto, justo antes del su fusilamiento “E lucevan le stelle”, conocida popularmente como “Adios a la vida” que nos canta Pavarotti 🇮🇹 ir al enlace. Los más atrevidos podéis escuchar la ópera entera, en una producción del Covento Garden de Londres 🇬🇧 ir al enlace con Kauffman 🇩🇪, Gheorgiu 🇹🇩 y Terfel 🇬🇧. Buen domingo.