LES REINES TUDOR III Roberto Devereux

Després d’algunes setmanes d’absència, reprenem l’activitat i tanquem el cicle de LES REINES TUDOR amb ROBERTO DEVEREUX de Gaetano Donizetti 🇮🇹 anar a l’enllaç #CURIOSITAT G. Donizetti 🇮🇹 va embogir al final de la seva vida. Dels tres fills que va tenir, no en va viure cap i la seva dona va morir prematurament del còlera. ROBERTO DEVEREUX és una òpera inspirada en la vida de Robert Devereux 🇬🇧 segon comte d’Essex, un influent membre de la cort d’Elisabeth I d’Anglaterra 🇬🇧. Hem iniciat el post d’avui escoltant el duet del final del I acte entre la Regina i Devereux “Nascondi frena i palpiti” Literal ‘Amaga, frena els batecs del cor’.

| Continuar llegint |

LES REINES TUDOR II Maria Stuarda

LES REINES TUDOR II-Maria Stuarda

Maria Estuardo, reina d’Escòcia, anar a l’enllaç i Elisabeth I d’Anglaterra 🇬🇧 anar a l’enllaç, protagonitzen aquesta història que va composar Gaetano Donizetti 🇮🇹 anar a l’enllaç el 1834 per encàrrec del Teatre San Carlo de Nàpols 🇮🇹 ,però que va ser estrenada a la Scala de Milà 🇮🇹. Basada en una història de Frederich von Schiller 🇩🇪 anar a l’enllaç “Maria Stuart”, escrita a l’any 1800 i convertida en libretto pel jove advocat de només 17 anys Giuseppe Bardari 🇮🇹 anar a l’enllaç, ,no va tenir l’èxit que s’esperava durant la seva estrena.

| Continuar llegint |

LES REINES TUDOR Anna Bolena

Iniciem 3 setmanes de posts dedicats a les reines Tudor. La primera òpera que us comentaré, serà ANNA BOLENA de Gaetano Donizetti 🇮🇹 anar a l’enllaç. #CURIOSITAT G. Donizetti 🇮🇹, junt amb Gioachinno Rossini 🇮🇹 anar a l’enllaç i Vicenzo Bellini 🇮🇹 anar a l’enllaç, seran els grans dominadors del gènere operístic a Itàlia 🇮🇹, abans de la irrupció de G. Verdi 🇮🇹 el primer terç del S.XIX. El post d’avui arrenca amb l’espectacular concertant del final del primer acte “Ah! segnata è la mia sorte” Literal ➡️ ‘He segellat el meu destí’. Concertant, és un fragment de l’òpera en que tots els solistes i el cor canten plegats.

| Continuar llegint |

ESULTATE! (Otello)

ESULTATE !, és el que canta Otello, quan arriba al moll de Xipre 🇨🇾, després de lliurar una cruenta batalla naval contra els turcs 🇹🇳. Arriba ‘EXULTANT’ per donar la notícia als seus compatriotes venecians que ha vençut en la contesa, enmig d’una ferotge tempesta. Així d’espectacular i difícil vocalment, comença l’òpera OTELLO de Giuseppe Verdi 🇮🇹. anar a l’enllaç Aquesta òpera ens explica la vida del governador de Venècia i general moro dels exèrcits venecians. Està basada en l’obra de William Shakespeare 🇬🇧 anar a l’enllaç el libretto és de Arrigo Boito 🇮🇹 anar a l’enllaç, s’estrena a L‘Scala de Milà el 5 de febrer de 1887 i és la penúltima obra de la producció del geni del Roncole (poble on va nèixer Verdi 🇮🇹).

| Continuar llegint |